Christelijk Koor

Jubilate Neede

 

Henk Linker studeerde Orgel (docerend en uitvoerend musicus) en Kerkmuziek (kerkelijk orgelspel) aan het Conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Improvisatielessen volgde hij bij Hayo Boerema.
 

Zijn muziekpraktijk is zeer omvangrijk:
 


In de eerste drie maanden van 2012 werkte hij als organist/choirmaster in de Episcopale (Anglicaanse) kerk in Lexington, (Kentucky, Verenigde Staten). Met diverse soloprogramma’s concerteerde hij behalve in Nederland ook in Bulgarije, Duitsland, Zwitserland, Rusland en de Verenigde Staten. In 2003 en 2005 gaf hij masterclasses in Moskou. Sinds 1995 vormt hij een vast duo met zijn vrouw, mezzosopraan Valeria Boermistrova. Ze treden op in Nederland met verschillende programma’s (met muziek vanaf de 14e t/m de 20e eeuw).
 

Vier cd’s hebben zij in de loop van de jaren samen opgenomen. De laatste ervan, met de titel “Ich sehe dich in tausend Bildern, Maria”, eind 2013, heeft in het toonaangevende klassieke muziektijdschrift Luister de hoogste waardering gekregen: (inderdaad) een 10! Ook hebben zij hun eigen serie concerten genaamd “Muziek en Sfeer” in de prachtige St.Georgiusbasiliek in Almelo. Kijk ook op www.orgel-mezzo.nl